Veiligheidsnormen

 

Veiligheidsschoenen

 

Goede veiligheidsschoenen bieden de voeten de nodige bescherming tegen beknellingen, vallende en scherpe voorwerpen en gevaarlijke stoffen. Veiligheidsschoenen zijn onmisbaar voor veilig werken. Veiligheidsschoenen zijn bij veel productiewerk een standaardonderdeel van de persoonlijke beveiliging. Een ongeval met de voeten is niet alleen een pijnlijke ervaring die veel persoonlijk leed kan veroorzaken. Het leidt ook al snel tot verzuim, want wie niet kan lopen, is sterk beperkt in de mogelijkheden.  

 

De keuze van veiligheidsschoenen

Het begrip veiligheidsschoen omvat vele vormen van veilig schoeisel. Een schoen, een laars, een hoog of een laag model. Zelfs van de ouderwetse houten klomp is een veilig model te koop. De keuze van de veiligheidsschoen moet zijn afgestemd op het werk en de werkomstandigheden. Het is aan te bevelen de informatie die de leverancier van de veiligheidsschoenen verschaft te raadplegen voor de specifieke omstandigheden binnen een bedrijf.

Laag versus hoog model

Een laag model veiligheidsschoenen is uitermate geschikt voor mensen die tijdens hun werk veel moeten knielen. Bij een hoge schoen is de voet minder makkelijk te bewegen. Een nadeel van het lage model schoenen is dat deze minder bescherming van de achillespees bieden. Een hoog model veiligheidsschoenen is het meest geschikt in de bouw. Hoge schoenen geven voldoende steun en beschermen de achillespees.

Leer versus kunststof

Veiligheidslaarzen worden vooral gebruikt wanneer er veel in een natte of vochtige omgeving gewerkt moet worden. Het is dan ook van belang dat de laarzen goed waterdicht zijn. Kunststof veiligheids-laarzen worden voornamelijk gebruikt wanneer een leren laars niet meer toereikend is. Dit is het geval bij te vochtige omstandigheden en wanneer er gewerkt wordt met chemicaliën die door het leer heen kunnen dringen.

De Veiligheidsnorm
Hieronder vindt u een tabel met de standaardnormen voor veiligheidsschoenen -EN345:

 

 

 

SBAan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen neus met een indeuk resistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).
S1Antistatisch, energie opname door de hak.
S2Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3Als S2, plus toevoeging van een stalen tussenzool en antislipprofiel.
S4Als S1 maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5Als S4, plus toevoeging van een stalen tussenzool en antislipprofiel.

 

Wil je zeker zijn dat jouw maat op voorraad is? Bel of stuur een mail!

0031(0)412-785266 info@womenworks.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

© 2011 - 2024 WomenWorks.nl- Veiligheidsschoenen en Werkkleding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel