Belastingdienst

  
 
 

 

 

Leuker kunnen ze’t niet maken

Bedrijfskledingregeling in 2011fotobelastingdienst.jpg

 

 

 

Per januari 2011 is er, door een wijziging in de belastingwetgeving, het een en ander veranderd in de kostenvergoedingen aan werknemers als het gaat om bedrijfskleding.

 

Elk bedrijf moet op voorhand een afweging maken wanneer het deze nieuwe regels gaat toepassen.

 

Men kan dit in 2011, 2012, 2013 of anders uiterlijk in 2014 doen.

Voorwaarden

 

Om fiscaal gezien bedrijfskleding “bedrijfskleding” te laten zijn, moet er sinds jaar en dag worden voldaan aan bepaalde voorwaarden. Hierin is de belastingdienst altijd zeer duidelijk geweest:
elk kledingstuk moet een beeldmerk bevatten van 70 cm².

 

Het op een representatieve manier aanbrengen van een beeldmerk is niet altijd een eenvoudige opgave voor de werkkledingleverancier.

 

Bij de ontwikkeling van menig bedrijfslogo is niet of nauwelijks rekening gehouden met de uiting op de kleding. Het “huisstijlboek” dat de kledingleveranciers vaak in handen gedrukt krijgen, maakt het er dikwijls ook niet makkelijker op. Bedenk maar eens hoe je een logo van 1,5 cm hoog en 16 cm breed moet omzetten naar een beeldmerk op een representatieve blazer, pantalon of rok of andere werkkleding.

 

 Wat bij de nieuwe regelgeving blijft staan, is dat de verstrekte bedrijfskleding aan de wet voldoet wanneer:

– Elk kledingstuk is voorzien van één of meer zichtbare logo’s met een totale oppervlakte van
70 cm² (dit mag dus ook 2 x 35 cm² zijn).

– De bedrijfskleding achterblijft op het bedrijf, bijvoorbeeld in een daarvoor ingerichte ruimte met lockers.

 

Als aan deze eisen wordt voldaan, valt de bedrijfskleding in de categorie “nihilwaardering” en is onbelast. Bedrijfskleding die noodzakelijk is voor het uitvoeren van de werkzaamheden zoals veiligheidskleding, valt ook in deze categorie.
In de oude en nieuwe bedrijfskledingregeling kan dus ook kleding worden aangeschaft zonder logo, mits die achterblijft op het bedrijf.

 

Wordt niet aan de vereisten voldaan dan valt de kleding in de zogenaamde “vrije” ruimte, die 1,4% bedraagt van de totale loonsom van het bedrijf. Wanneer het totaal van de werkkosten de gestelde 1,4% overschrijdt, vindt 80% eindheffing plaats over de meerwaarde.

 

Als aan de eisen voor “nihilwaardering” wordt voldaan, verandert er niets vergeleken met de voorgaande jaren. Ook als een bedrijf nog geen overstap maakt naar de nieuwe regeling verandert er niets want de kleding is onbelast zolang deze is voorzien van een logo van 70 cm² per kledingstuk.

 

Dat houdt in dat een broek en een jasje met op elk kledingstuk een logo van 35 cm² niet voldoet aan de bedrijskledingregeling nieuwe stijl.

 

. 

 
© 2011 WomenWorks | typefouten en prijswijzigingen voorbehouden
  

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

© 2011 - 2024 WomenWorks.nl- Veiligheidsschoenen en Werkkleding | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel